top of page
Isflagen.jpg
Spejderhuset "Isflagen"

Vores ugentlige spejdermøder finder sted i vores hus på Christian den X's Allé 106A; få hundrede meter fra Lyngby Station.

Spejderhuset anvendes stort set alle ugens dage til møder og arrangementer for gruppens spejdere, men lånes også nogle gange ud til andre spejdergrupper og frivillige foreninger. 

Huset er bygget i 1941 som lægekonsultation og lægebolig, og blev overtaget i 1999 af 3. Lyngby Gruppe, hvor det blev lavet om til spejderhus.

På førstesalen er der en lejlighed, hvor nogle af gruppens ledere bor, samtidig med at de fungerer som viceværter for huset. 

Historien bag

3. Lyngby gruppe blev startet i september 1938, hvor en flok og en trop blev udskilt fra 2. Lyngby gruppe, således at gruppen første gang kunne registreres i Korpset pr. 1. januar 1939.
Udover navnet "3. Lyngby" hedder gruppen også ”Polarstammen”. I det hele taget er de fleste fantasinavne i gruppen taget fra polarcirklens egne. Således hedder Ulvene ”Polarulvene” Juniorne ”Moskusokserne”, Troppen
“Polarlyset”, Troppens patruljer: Blårævene, Sneharerne, Sælerne og Isbjørnene; stabspatruljen: Spækhuggerne, og Seniorne: Gråbjørnene.
bottom of page