3. Lyngby Gruppe er omkring 100 medlemmer i alle aldre fordelt i enheder med forskellige aldersgrupperinger.

Gruppen har et stort og dejligt spejderhus ved navn “Spejderhuset Isflagen” som ligger i Lyngby, ikke ret langt fra Lyngby Station og Engelsborgskolen. Adressen er Chr. X’s Allé 106A. Spejderhuset er der, hvor alle vores enheder holder de ugentlige møder.

Enhedernes ture går landet rundt – og også en gang imellem til udlandet. Oftest naturligvis på Sjælland, men der har også været ture for f.eks. juniorspejderne til Sverige, seniorspejderne til Island eller klanen til Grækenland. Vi holder typisk 2 ture hver halvår, udover de ugentlige møder, da det er på turene vi får de ekstra gode oplevelser.

Gruppens ledere er alle højtuddannede og dygtige. Gruppens største aktiv er lederne, som hver uge laver spejderarbejde af høj kvalitet. De har alle været på adskillige kurser og ved godt, hvad der skal til for at skabe de rammer, der giver godt spejderarbejde.

Historien bag

3. Lyngby gruppe blev startet i september 1938, hvor en flok og en trop blev udskilt fra 2. Lyngby gruppe, således at gruppen første gang kunne registreres i Korpset pr. 1. januar 1939.

Udover navnet 3. Lyngby hedder gruppen også ”Polarstammen”. I det hele taget er de fleste fantasinavne i gruppen taget fra polarcirklens egne. Således hedder ulveflokkene ”Polarulvene” juniortroppen ”Moskusokserne”, spejdertroppen “Polarlyset”, troppens patruljer: Blårævene, Sneharer, sælerne og isbjørnene; stabspatruljen: Spækhuggerne, Seniortroppen: Gråbjørnene og gruppebladet hedder Polarstjernen.

I øvrigt henvises historie interesserede til bogen ”Et godt Spejderliv”, som blev skrevet og udgivet til gruppens 50 Års jubilæum i 1988 og ”Et godt Spejderliv II” som blev udgivet til gruppens 60 Års jubilæum.

Adresse: Christian X's Alle 106A, 2800 Kongens Lyngby

 

For spørgsmål omkring spejdergruppen:

Gruppeleder:

Søren Vilsøe

gruppeleder@3lyngby.dk

tlf. 53 88 00 69.

Spørgsmål til hytter samt udlejning kontakt venligst hytteadministrator:

 E-post: udlejning@3lyngby.dk